Sunday, July 16, 2017

Bermotor lasak di Kemensah

Assalam...
Ni kali ke 2 layan kemensah. Pertama dulu x silap 2 tahun lepas. Masak den kali ni, trail basah pasal kemensah hujan dua tiga hari lepas.

Nasib baik la ada peneman Asri, Mech n Abib.

 Moto pinjam je.... memei terbaek la motor ni

 Bukit roket nama tempat ni pasal pokok kat belakang tu nampak macam apollo :-)

Malam lepas ride, lengan bahu sumer dah lenguh apa lagi, guna la kemudan kerusi massage buruk ni. Best la plak

 Newbie boleh sampai ke Bukit Korea ni rasanya dah teramat sangat seksa.

 Macam Apollo tak tapak pokok tu

 Otai-otai yg neman kawe



Ada peluang rasa nak layan lagi kemensah ni. Trail dia memang teknikal. Kalau ada peluang masuk sekali lagi, badan nak kena betul betul prepare. Kalau tidak, Hancooossss :-)

Wassalam

Sunday, June 25, 2017

Aidil Fitri 2017

Unik sket jadual balik kampung kami kali ni. Buat pertama kalinya kami tak balik bersama dalam satu kereta. Suja bersama dengan Anis, Alia dan Aufa bertolak balik lagi awal. Kali pertama juga Suja memandu balik kampung. Laluan feveret kami la untuk raya, BTP - Kuala Kangsar - Grik - Jeli - KB.

Amirul naik bas dari Arau ke KB.

Aku kena tunggu Ijan abes praktikal dia. Kalau ikut jadual, Ijan punya last kerja adalah hari sabtu iaitu petang sebelum raya. Nasib baik lah jadual dia bertukar jadi hari khamis. Ada la peluang berbuka puasa d kampung, skali pon jadi lah.

Pagi raya mcm biasa la, gamba gamba gamba.... zaman kanak2 dulu kalau ada org nak ambik gamba je kita lari jauh jauh :-)



siap siap ahli jawatan kuasa

Kami bertujuh. Su Sarah n Badrul tak sampai dari perjalanan lgi masa ni.

Keluarga paling besar dalam adik beradik kami. Haji n Hajjah

Keluarga paling kecoh dalam famili kami, Cikjea n Pok Anjang

Baju raya kami tak pernah ada tema wakakaa

AlKodir n famili

Aj n famili - keluarga paling sunyi heheeee

Su Amal n famili - famili paling kecik

Amiek n famili - dari ipoh mai untuk beraya dengan kami... Alhamdullah.... mekacih miek.

AlPayik n famili - nampok mcm grand tapi sbenarnye dok pong :-)
Diroang 5 bradik.. Rezeki Allah kurnia... Alhamdulillah
Moga Allah berkati diorang sentiasa... Amiin InsyaAllah










Petang ke Pasir Mas, terjumpa plok kerabat belah ayahanda.... raya kaaaannn

Budok kena tinggal... Panik sket napoknye 
Malam raya- lepak nga pokcik2. Diorang ni la kawan aku bila balik kampong...

PotLuck - satu famili bawak sikit sorang.. memei best

big family


Di Bachok, ada kenduri saudara, rumah betol betol tepi pantai..


Tenang

Kubu peninggalan penjajah British, benteng paling depan semasa menentang kemasukan tertera Jepun

Nampak terbiar, sebenarnya memang terbiar

Nenek ambik peluang baring tepi pantai 




Umah Abg Mie n Kak Salwah -  jiran sebelah rumah - memang best


Kami ... Alhamdulillah